Atunci când pregătim spații acasă, adaptate copilului, nu îl ,,antrenăm” să știe să facă sarcini casnice sau de îngrijire personală, dar îi dezvoltăm abilități pe care le va folosi de-a lungul întregii vieți.

Orice copil merită un mediu care să îl respecte încă din primii ani și care să îl ajute să se dezvolte la potențial maxim.

Construiește un mediu care să-l susțină!

Copilul se poate simți parte din mediul de acasă din primii ani. Află cum să faci mediul de acasă unul pentru copil, care să îi hrănească independența și curiozitatea.
Watch Intro Video

Despre curs

Urmărește un intro video pentru a ști la ce să te aștepți.

Ce spun cei care au urmărit cursul:

“În primul rând, cursul este clar și concis și toate tehnicile/sugestiile sunt raportate la principiile de bază Montessori, care sunt reamintite pe parcurs. Parcurgerea acestui curs m-a făcut să realizez cât de important este să le acord fetițelor mele mai multă independență în lucrurile de care sunt capabile, fiecare la vârsta ei. Mai mult, am realizat că în camera în care își petrec cel mai mult timp, avem prea multe obiecte. Am fost șocată să constat că, aplicând sugestia Simonei de a lăsa doar 3-4 activități la îndemâna copiilor, deodată, copiii au devenit mult mai interesați de ce este disponibil. Încă nu am reușit să le fac pe fete să strângă jucăriile, dar măcar la sfârșitul zilei îmi rămâne mie mai puțin de lucru și nu mă mai simt copleșită de sentimentul că, după o zi plină, nu se vede nimic în urma mea :D Recomand cu căldură programarea unei sedințe 1:1 după curs, pentru că fiecare din noi e diferit... contextul familial, părinții, copiii, spațiul, regulile - toate sunt o combinație unică. Simona poate să ajute pe fiecare să găsească modul său unic de a aplica principiile Montessori în educația copiilor. Eu pot sa spun că după întâlnirea cu ea, sunt o mamă mai conectată, mai atentă la nevoile copiilor, mai calmă și, mai ales, mai puțin frustrată :D Toată familia are numai de câștigat! :)”

Alina-Nicoleta Lavric, mama a două fetițe

Cursul e pentru tine dacă:

 • ești părinte sau adult care are în grijă un copil.

 • vrei o structură pe care să o folosești pentru a adapta casa ta la nevoile copilului tău, fără a vă exclude pe voi, adulții.

 • vrei să știi cum să pregătești activități pentru copil și ce tipuri de activități îi sunt utile.

 • vrei să te simți mai relaxat și să ai mai mult timp de calitate petrecut cu copilul tău.

Pregătirea mediului de acasă nu trebuie să fie complicată.

Acest curs te ajută să aplici schimbări mici, cu efect pe termen lung, care încurajează explorarea și împlinesc nevoile copilului tău.

Ce vei învăța?

 • Bazele pregătirii mediului

  Vei ști exact ce schimbări să faci în mediu și ce să urmărești atunci când pregătești un mediu pentru copil care să îl susțină la potențial maxim.

 • Cum să pregătești o activitate

  Vei ști ce să urmărești atunci când vrei să pregătești o activitate care să fie cu adevărat utilă copilului tău.

 • Idei de activități

  Vei rămâne cu idei specifice de activități în care poți să implici copilul pentru a-l stimula și a-i dezvolta încrederea în sine și în mediu.

Conținut

Cursul durează 1 oră și are 2 module a câte 2 părți fiecare.

  1. Principii pentru amenajarea mediului

  2. Exemple specifice pentru pregătirea mediului

  1. Principii și pași pentru pregătirea unei activități acasă

  2. Tipuri și exemple de activități

  1. Basic kit pentru Montessori acasă

About this course

 • 200,00 Lei
 • 5 lessons
 • 1 hour of video content
 • 1 ghid Montessori acasă

Află cum să pregătești un mediu pentru copilul tău care să îi dezvolte încrederea în sine și independența.

Bonus

 • E-BOOK gratuit

  Basic kit pentru Montessori acasă cuprinde ustensile și elemente de bază pentru a oferi un mediu pregătit copilului, plus idei de activități cu tot ce ai nevoie pentru a le pune în practică.

Ce vei putea să faci după acest curs?

 • Vei ști să amenajezi fiecare zonă a casei, pentru a susține dezvoltarea copilului tău fără să cheltui foarte mulți bani.

 • Vei ști să organizezi după criterii precise jucăriile și activitățile copilului tău.

 • Vei ști ce să observi la copilul tău pentru a-l îndruma și pentru a pregăti activități utile.

 • Vei avea o schemă pe care să o folosești la pregătirea unei activități.

 • Vei avea o listă de activități în care poți să îl implici pe copil acasă.

Întrebări frecvente

 • Cum accesez cursul?

  Cursul e înregistrat, online și vei avea acces la el imediat după cumpărare, prin crearea unui cont de student, personal, la care ai doar tu acces.

 • Cât timp am acces la curs?

  Din momentul achiziționării, ai acces nelimitat, pentru a putea să-l urmărești în rimtul tău. Nu îl amâna, ca să poți aplica cât mai repede tot ce afli.

 • Aflu din curs ce jucării pot să iau copilului?

  Cursul nu e menit să îți ofere o listă de jucării sau materiale Monteesori. Cursul e construit pentru a-ți oferi o structură clară de la care să pornești și pe care să o aplici pentru a pregăti câteva spații în stil Montessori acasă. Vei primi exemple de activități pe care le poate face copilul și ce ai nevoie pentru ele.

 • Dacă am dubii și nu sunt convins pot să îți scriu?

  Da! Te rog să îmi scrii dacă ai întrebări sau rețineri, ca să te pot lămuri, pentru a ști dacă cursul e util pentru tine sau nu.

 • Aflu cum să gestionez situații problematice acasă?

  Cursul îți oferă principii orientative de amenajare a spațiului, care iau în calcul dezvoltarea copilului și nevoile sale. Pentru gestionarea momentelor dificile și a emoțiilor mari, îți recomand cursul înregistrat: Cum gestionez emoțiile mari ale copilului?

Ghidul tău

Simona Mustață

Sunt Simona, consultant pentru părinți și educatori, cu 9 ani de experiență în lucrul cu copiii, ca ghid Montessori certificat AMI și cu părinții, ca sprijin și partener de încredere. Sunt aici să te ajut să înțelegi copilul și să îți hrănești relația cu el. Ești pregătit să învățăm împreună?